RELAXATIE & ADEMHALING

Stress is niet meer uit ons leven weg te denken. Zowel positieve als negatieve stress  nemen het te vaak over. Helaas kan het daardoor snel te veel worden en geeft  ons lichaam signalen die aangeven meer tijd te nemen om voor onszelf te zorgen. Gemakkelijk gezegd maar hoe doen we dit?

Heb je last van hyperventilatie (acuut of chronisch)? Kan je heel moeilijk ontspannen? Heb je slaapproblemen,…? Dan kunnen relaxatie- en ademhalingstechnieken zeker werken!

We gaan in eerste instantie luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft en gaan op onderzoek naar datgene wat jou die spanning en stress bezorgt en hoe we dit kunnen beperken. Vervolgens gaan we zeer praktisch aan de slag met het aanleren van een aantal technieken die je zonder moeite thuis verder kan benutten. Op zoek naar een aantal praktische tools die het dagdagelijkse leven een stuk aangenamer kunnen maken en waar er opnieuw tijd en ruimte kan gemaakt worden voor genieten.

  • Hyperventilatie (Chronisch of acuut)

  • Slaapproblemen

  • Onrustig

  • Niet kunnen ontspannen

  • Lichamelijke klachten zoals nek en rugklachten

  • Hoofdpijn ten gevolge van stress

RELAXATIE VOOR KINDEREN

Kinderen krijgen reeds op een zeer jonge leeftijd te maken met stress.
De oorzaak is vaak op verschillende vlakken te vinden: hoge druk op school, scheiding ouders, meerdere hobby’s, ADHD, hooggevoeligheid,… Het is dan ook niet zo vreemd dat we kinderen alsmaar vroeger moeten aanleren hoe ze zich kunnen ontspannen.

Dit is mogelijk via individuele behandeling, volledig afgestemd op het kind zelf, waarbij door middel van een aantal speelse methodieken het kind tot rust leert komen (vb. ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, yoga, fantasierijke visualisaties, massagetechnieken,…) en werkt aan zijn/haar weerbaarheid en positief zelfbeeld.

Verder zijn er ook wekelijkse groepslessen kinderyoga waarbij de aandacht wordt gevestigd op leren ontspannen, ademhalingstechnieken en uiteraard een aantal asana’s.

“De relaxatietherapie heeft me tot rust laten komen. Ik kon mijn gedachten niet stop zetten als ik ging slapen. Door de oefeningen die ik tijdens deze therapie aangereikt heb gekregen, kan ik nu beter in slaap vallen. Ik ben er rustiger door geworden. Het is zeker een aanrader om te doen!”

‘Zelf heb ik relaxatie therapie in groep gevolgd bij Annelies in de Schorre in Boom.
Kennismaken met rust en even tot jezelf komen. Stil staan in het leven, in een maatschappij die precies steeds sneller gaat. Het deed me deugd om dit te mogen beleven en mezelf dit cadeau te geven. 60 min even puur voor jezelf en je lichaam de rust geven die het nodig heeft.’

Annelies Jordaens
Interescautlaan 100
2627 Schelle
0476/41 33 49
info@anneliesjordaens.be
BTW BE0644.528.772

© ANNELIES JORDAENS