Walk the talk als vervanging voor de yogalessen

De lente komt er weer aan en dat wil zeggen dat de natuur terug begint te bewegen/groeien maar dat wij als mens ook weer meer nood gaan hebben aan zacht ontwaken, zachte bewegingen, terug wat meer in actie komen.

Het is dan de laatste dagen ook echt ideaal weer om te gaan wandelen en die vitame D op te doen.


Wat zijn nu de voordelen van wandelen? * Wandelen verlaagt het risico op diabetes * Wandelen is goed voor hart- en vaatziekten: uw bloeddruk en cholesterolgehalte verlaagt * Wandelen verbetert uw nachtrust * Dagelijks wandelen verlaagt het risico op overgewicht * Met wandelen bouw je conditie op * Wandelen versterkt botten en spieren * Wandelen is goed voor uw humeur * Wandelen heeft een positief effect op uw geheugen * Wandelen verkleint de kans op kanker Bron: gezondnatuurwandelen.nl


Dat gezegd zijnde lijkt het mij duidelijk dat de trend die gezet is tijdens de Coronacrisis niet zo slecht is. Vandaar dat ik graag de combinatie maak met wandelen en yoga.

Tijdens de lessen Walk the Talk (dit is eigenlijk een vervanging voor de yogalessen) trekken we de natuur in.

We starten met "aan te landen" zoals in een gewone yogales dwz we maken tijd om uit ons hoofd te komen en contact te maken met het lichaam. Daarna maken we het lichaam rustig los, kleine stretch bewegingen en opwarmen waarna we starten met wandelen. Tijdens het wandelen maken we een reis doorheen onze zintuigen zodat we echt volledig wakker en alert zijn voor de mooie omgeving. We gaan de natuur heel bewust inzetten om te ontspannen (het bewegen van de bomen, het water, de vogeltjes,...) om de wandeling af te sluiten met een korte meditatie.


Ik heb vorige week al een aantal wandelingen uitgetest en goedgekeurd en kijk er echt enorm naar uit! Voor mij is dit echt The best of both worlds.


Wil je graag mee op wandel? Schrijf je dan in via het online boekingssysteem en kom mee genieten.

Pas op: er is (voorlopig) telkens maar plaats voor 3 deelnemers.


Tot snel!11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Annelies Jordaens
Interescautlaan 100
2627 Schelle
0476/41 33 49
info@anneliesjordaens.be
BTW BE0644.528.772

© ANNELIES JORDAENS