• Annelies

Waarom ik zo graag Cranio Sacraaltherapie geef

Waarom ik zo graag cranio sacraal therapie geef? Omdat ik dan echt contact kan maken met iemand. Soms kan ik uit het voorafgaand gesprekje al afleiden uit de lichaamstaal dat er verschillende zaken naar de oppervlakte willen komen maar dat het hoofd er nog niet helemaal klaar voor is. Ik vind het dan ook ontzettend boeiend om te voelen hoe het lichaam hierop reageert. Het laat ook alleen maar zien waarvoor het zelf klaar is.


Vandaag nog tijdens een sessie zei een cliënte me: algemene stress, niks speciaals totdat ik contact maakte met haar lichaam, haar die feedback ook gaf na de sessie en je de last van haar schouders ziet vallen... Amai zegt mijn lichaam dat?


Ja... uiteraard ben ik niet helderziend en kan ik natuurlijk het verhaal achter de taal van het lichaam niet weten maar ik kan wel bepaalde zaken afleiden die je dan zelf verder kan invullen.


Het is zoals we vandaag ook tegen elkaar zeiden: voelen is niet denken. Soms kan je voelen ook gewoon niet onder woorden brengen, en dat hoeft ook helemaal niet. Voelen is net uit je hoofd, woorden zitten in je hoofd. Wat niet wil zeggen dat het niet nuttig kan zijn om woorden aan je gevoelens te geven maar soms mag het er ook gewoon zijn, zonder meer.


Keer op keer... elke keer weer, zo mooi om te zien hoe een lichaam zich ontplooit, loslaat en wegzakt.


Wil jij het ook eens uitproberen? Maak dan zeker een afspraak!
69 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven