Leven met Prikkels.jpg

Module 1 - Waarom Leven met Prikkels?

Welkom bij deze eerste module van het Leven met Prikkels traject! Ik neem je mee in mijn eigen verhaal zodat je kan kaderen waarom ik het Leven met Prikkels traject zo ontzettend belangrijk vind. 

Opdracht

Opdracht:

  • Wat is jouw verhaal en wat betekent hoogsensitiviteit voor jou?

  • Hoe uit dit zich in jouw leven? Bekijk dit zowel positief als negatief.

  • Bekijk ook eens jouw familie/gezin. Bij wie zie je nog kenmerken van hoogsensitiviteit en hoe werd je vroeger opgevangen?

Ontspanningsoefening

Als mens hebben we vaak de neiging om onze aandacht te richten op negatieve ervaringen, op wat er niet goed gaat in ons leven,... en dat blijft meestal enige tijd nadien nog wat nazinderen.

Dit zijn patronen die zich hardnekkig in onze hersenen hebben genesteld. Het is dan ook heel belangrijk dat we deze patronen doorbreken en onze focus verleggen naar wat wel goed is, wat wel is.

Ik zou je dus willen vragen om je een mooi boekje aan te schaffen en 's avonds wanneer je gaat slapen je dag even te overlopen. Je noteert in het boekje dan minstens 3 dingen waar je dankbaar voor bent, waar je trots op bent of waar je die dag ontzettend van hebt genoten.

Je zal merken dat dit in het begin niet vanzelfsprekend zal zijn om 3 dingen te verzinnen (uiteraard mag meer ook, hoe meer hoe beter!). Patronen doorbreken vraagt oefening en het geldt ook hier: "oefening baart kunst". Vergelijk het met het maken van een nieuw paadje in een bos, daar zal je ook eerst vaak over moeten lopen alvorens er nog maar een paadje zichtbaar wordt. Zo is het ook in onze hersenen.

Het is dus de bedoeling dat dit echt een positief boekje wordt met enkel positieve vibes in. Wees trots op wat je doet, ook op de heel kleine dingen, wees dankbaar voor wat wel is en geniet.

Veel succes!