ALGEMEEN

Lichaamsgerichte therapie is een therapievorm waarbij gestart wordt vanuit het lichaam. Ideaal als aanvulling op gesprekstherapie of wanneer je niet zo’n prater bent.
De focus ligt op voelen, doen en ervaren, heel praktisch en doelgericht. Ikzelf heb mij gespecialiseerd in 3 grote domeinen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden; ontspanning/relaxatie, zelfbeeld en weerbaarheid.
De bedoeling is om jou zo veel mogelijk handvaten aan te reiken zodat je deze in je dagelijkse leven kan integreren en toepassen.

RELAXATIE

Stress is niet meer uit ons leven weg te denken. Zowel positieve als negatieve stress  nemen het te vaak over. Helaas kan het daardoor snel te veel worden en geeft  ons lichaam signalen die aangeven meer tijd te nemen om voor onszelf te zorgen. Gemakkelijk gezegd maar hoe doen we dit?

Heb je last van hyperventilatie (acuut of chronisch)? Kan je heel moeilijk ontspannen? Heb je slaapproblemen,…? Dan kunnen relaxatie- en ademhalingstechnieken zeker werken!

We gaan in eerste instantie luisteren naar de signalen die jouw lichaam geeft en gaan op onderzoek naar datgene wat jou die spanning en stress bezorgt en hoe we dit kunnen beperken. Vervolgens gaan we zeer praktisch aan de slag met het aanleren van een aantal technieken die je zonder moeite thuis verder kan benutten. Op zoek naar een aantal praktische tools die het dagdagelijkse leven een stuk aangenamer kunnen maken en waar er opnieuw tijd en ruimte kan gemaakt worden voor genieten.

  • Hyperventilatie (Chronisch of acuut)

  • Slaapproblemen

  • Onrustig

  • Niet kunnen ontspannen

  • Lichamelijke klachten zoals nek en rugklachten

  • Hoofdpijn ten gevolge van stress

ZELFBEELD/ZELFVERTROUWEN/LICHAAMSBEELD

Wie ben je op dit moment en waar wil je naartoe? Wat is je beeld over jezelf en hoe kunnen we dit positief omdraaien? Heel laagdrempelig belichten we jouw sterke kanten en pakken we die negatieve gedachten aan.
Wat maakt jou uniek?

WEERBAARHEID

Voel je je niet goed in je vel zitten en zou je graag wat sterker in je schoenen staan? Dan kan lichaamsgerichte therapie ook jou zeker verder helpen. Verder gebruiken we een aantal water en rots technieken om fysiek ook daadwerkelijk te voelen hoe je sterker kan staan. Wat maakt jou sterk?