top of page
Sisu_054-2.jpg

YOGA

GENTLE FLOW

Tijdens de easy flow les gaan we in zachtheid van de ene houding naar de andere. De focus ligt hierbij op spieropbouw maar voornamelijk ook op vloeiend bewegen in ontspanning. 

YIN & RELAX

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
Yin lessen zijn zeer zachte lessen waarbij de houdingen (asana’s) langer worden aangehouden.

RELAX & RENEW

De lessen Relax & Renew zijn gebaseerd op het werk van Judith Hanson Lasater (restoratieve yoga) met aandacht voor de ademhaling. Tijdens deze les brengen we je lichaam tot een diepe ontspanning aan de hand van zachte houdingen zodat je lichaam kan herstellen. We ondersteunen je lichaam zoveel mogelijk met props zoals bolsters, dekens, riemen,… en gebruiken technieken vanuit de relaxatietherapie (opspannen-ontspannen, visualisaties, …) en cranio sacraal therapie.

Restoratieve yoga kan een positief effect hebben bij (chronische) stress, vermoeidheid, hoge bloeddruk, burn-out, fibromyalgie,…  Deze vorm van yoga is ook geschikt wanneer je een blessure hebt.

ZACHTE HATHA YOGA

Je adem en lichaam leren beheersen zijn de basisstenen van Hatha yoga. Hatha yoga is een oorspronkelijke yogastijl waaruit alle andere voortvloeien. Hatha Yoga is een zachte yogastijl die voornamelijk bestaat uit statische asana’s (staande – en zittende houdingen worden afgewisseld) maar ook enkele series bevat zoals bv de Zonnegroet.
Hatha betekent ‘kracht’,… De asana’s vragen een enige inspanning.

OCHTEND YOGA

Deze lessen zijn een combinatie van Yin en Hatha lessen. Vanuit zachte asana’s warmen we het lichaam op om heerlijk aan onze dag te beginnen. De houdingen worden met elkaar verbonden zodat ze een mooie flow maken.
De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

STOELYOGA

Stoelyoga is geen aparte stroming maar tijdens deze les worden houdingen van de mat vertaald naar en met behulp van een stoel. De houdingen komen voort uit verschillende yogastromingen.
Stoelyoga is voor iedereen en uitermate geschikt voor mensen met artrose, reuma of andere chronische pijn of fysieke beperkingen. Deze ontspannende bewegingsvorm heeft namelijk een positieve invloed op pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De lessen zijn erop gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken.

bottom of page