Sisu_054-2.jpg

YOGA

GENTLE FLOW

Tijdens de easy flow les gaan we in zachtheid van de ene houding naar de andere. De focus ligt hierbij op spieropbouw maar voornamelijk ook op vloeiend bewegen in ontspanning. 

YIN & RELAX

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
Yin lessen zijn zeer zachte lessen waarbij de houdingen (asana’s) langer worden aangehouden.

RELAX & RENEW

De lessen Relax & Renew zijn gebaseerd op het werk van Judith Hanson Lasater (restoratieve yoga) met aandacht voor de ademhaling. Tijdens deze les brengen we je lichaam tot een diepe ontspanning aan de hand van zachte houdingen zodat je lichaam kan herstellen. We ondersteunen je lichaam zoveel mogelijk met props zoals bolsters, dekens, riemen,… en gebruiken technieken vanuit de relaxatietherapie (opspannen-ontspannen, visualisaties, …) en cranio sacraal therapie.

Restoratieve yoga kan een positief effect hebben bij (chronische) stress, vermoeidheid, hoge bloeddruk, burn-out, fibromyalgie,…  Deze vorm van yoga is ook geschikt wanneer je een blessure hebt.

ZACHTE HATHA YOGA

Je adem en lichaam leren beheersen zijn de basisstenen van Hatha yoga. Hatha yoga is een oorspronkelijke yogastijl waaruit alle andere voortvloeien. Hatha Yoga is een zachte yogastijl die voornamelijk bestaat uit statische asana’s (staande – en zittende houdingen worden afgewisseld) maar ook enkele series bevat zoals bv de Zonnegroet.
Hatha betekent ‘kracht’,… De asana’s vragen een enige inspanning.

OCHTEND YOGA

Deze lessen zijn een combinatie van Yin en Hatha lessen. Vanuit zachte asana’s warmen we het lichaam op om heerlijk aan onze dag te beginnen. De houdingen worden met elkaar verbonden zodat ze een mooie flow maken.
De lessen zijn voor iedereen toegankelijk.

STOELYOGA

Stoelyoga is geen aparte stroming maar tijdens deze les worden houdingen van de mat vertaald naar en met behulp van een stoel. De houdingen komen voort uit verschillende yogastromingen.
Stoelyoga is voor iedereen en uitermate geschikt voor mensen met artrose, reuma of andere chronische pijn of fysieke beperkingen. Deze ontspannende bewegingsvorm heeft namelijk een positieve invloed op pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen. De lessen zijn erop gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken.

START 2 YOGA

Tijdens de Start 2 Yoga krijg je een korte introductie van de yogafilosofie, ervaar je verschillende yogastijlen, krijg je een heel aantal basisasana’s uitgelegd en leer je de verschillende gebruiken en materialen kennen zodat je na deze reeks perfect weet wat bij jou past! ⁠

Datum: Maandag 13/9, 20/9, 27/9, 4/10 en 11/10 van 18u tot 19u

KINDERYOGA VOOR (HOOG)GEVOELIGE KINDEREN

Deze lessen zijn specifiek gericht op kinderen die gevoeliger zijn en meer tijd nodig hebben bij het verwerken van de dagelijkse prikkels. Aan de hand van speelse yogatechnieken gaan we werken aan emotie-uiting, ontspanning, prikkelverwerking, ademhaling,…
Leeftijd: 6 tem 10j

Gratis proefles: woensdag 8 september van 13u30 tot 14u30

Reeks 1: Woensdag 15 september tem woensdag 27 oktober 2021
Prijs: 70 euro (7 lessen tot aan de herfstvakantie

TIENERYOGA

Tieneryoga is een mooie opvolging van de kinderyoga maar kan zeker ook gevolgd worden wanneer je nog geen ervaring hebt en je toch nog te jong voelt voor de volwassen lessen. Yoga zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren. Het geeft je rust en helderheid in je hoofd waardoor je bijvoorbeeld beter je huiswerk kan maken ;o). We maken gebruik van asana’s, ademhalingsoefeningen, meditaties, relaxatie en ontspanningsoefeningen.
Yoga en meditatie helpen je omgaan met de veranderingen die je op relatief korte tijd doormaakt op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als sociaal vlak.
Leeftijd: 11j tem 16j

 

Gratis proefles: woensdag 8 september van 14u45 tot 15u45

Reeks 1: Woensdag 15 september tem woensdag 27 oktober 2021 (8 lessen)

Prijs: 70 euro/7 lessen tot aan de herfstvakantie