top of page
Sisu_089-3.jpg

DANS & BEWEGINGSTHERAPIE
 

Het gebruik van dans als therapeutisch middel komt voort uit de idee dat het lichaam en de geest het best functioneren wanneer ze volledig geïntegreerd zijn. Lichaamsbeweging is daarom ideaal om de innerlijke toestand van de mens te weerspiegelen. Door het lichaam te laten bewegen in een therapeutische setting kan het helingsproces worden opgestart.

Inwendige conflicten en thema’s komen uit het onbewuste naar boven en komen tot uiting op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Belangrijk bij dans- en bewegingstherapie is het ontwikkelen van de vaardigheid om het lichaam op zo’n manier te laten bewegen dat het betekenisvol en deugddoend is. Deze bewegingen zijn gebaseerd op improvisatievormen die de cliënten helpen om spontaan met hun innerlijke conflicten aan de slag te gaan. Cliënten leren meteen ook de flow van innerlijke gebeurtenissen (gedachten, gevoelens, gewaarwordingen) te aanvaarden en vorm te geven.

Het werken met dans en beweging biedt de cliënten de kans om gevoelens en emoties fysiek uit te drukken.

Een sessie dans- en bewegingstherapie kan zowel individueel als in groep gevolgd worden.
Een individuele sessie duurt ongeveer 60 min.
Prijs: €60

Regelmatig organiseer ik losse workshops dans- &bewegingstherapie met bepaalde thema’s (grenzen stellen, zelfvertrouwen, aarden, ontspanning,… )

bottom of page